• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Categorie: Zoek:


(Oogheelkunde) - ReLEx smile ooglaseren door dr. Hugo van Cleynenbreugel

geen foto De nieuwste techniek in het ooglaseren heet ReLEx smile. Net zoals bij PRK en LASIK wordt het hoornvlies van vorm veranderd zodat men na de ingreep scherp kan zien zonder bril of contactlenzen.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Contourverbetering, hét geheim van ieder droomfiguur door drs. G. Fabré, plastisch chirurg drs. C. de Mahieu, cosmetisch arts drs. A. Delepierre, cosmetisch arts

geen foto Het is geen sinecure om een droomfiguur te krijgen en nog minder om het te behouden. Keihard trainen, uitgebalanceerde voeding en een ijzeren discipline vormen de basis. En dat is helaas niet voor iedereen haalbaar, zeker niet in combinatie met een drukke baan en een gezin. En toch is een droomfiguur voor iedereen bereikbaar. Het geheim? Contourverbetering!
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Chirurgische aangezicht remodeling: een nieuw gezicht door dr. F. Noorman van der Dussen en dr. B. Oelbrandt

geen foto De term ‘facial remodeling‘ is dikwijls voorbehouden voor aangezichtsveranderingen door middel van hyaluronzuur, radiesse of andere fillers, faceliften (rejuvenation) of lipofilling (vettransfer). Deze beperkte vorm van remodeling is niet de behandeling die wij in dit artikel bespreken. Dit artikel gaat over een meer diepgaande vorm van remodeling waarbij de patiënt er echt anders en beter uit komt te zien.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Acne door dr. J.F.A. van der Werff

geen foto Acne is een veel voorkomende aandoening van de huid die soms nauwelijks te behandelen is. De oorzaken van deze aandoening zijn velerlei. Enkele factoren die een rol spelen zijn hormonen, stress, levensgewoonten (eten, roken etc.) en aanwezigheid van bacteriën op de huid.
Lees dit redactionele artikel


(Haar) - Haartransplantatie door Aesthetic Beauty Clinics

geen foto De haartransplantatie methode mag relatief nog een jonge geschiedenis hebben, de ontwikkelingen  hebben de laatste decennia niet stilgestaan. Men had voorheen alleen de keuze voor een FUT haartransplantatie, tegenwoordig kiest men vaker voor de arbeidsintensievere FUE methode. Deze methode heeft als voordeel dat het geen zichtbare littekens nalaat.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Definitief ontharen met ELOS technologie door L. Fisscher - van Luijn

geen foto Een glad huidoppervlak zonder zichtbare haren is al sinds lange tijd dé trend en diverse ontharingstechnieken hebben inmiddels de revue gepasseerd. Steeds meer mensen zoeken naar een effectieve en permanente aanpak om van hun ongewenste haargroei af te komen. Dit geldt voor cliënten die hun haargroei als cosmetisch storend ervaren, maar zeker ook voor cliënten die lijden aan specifieke haaraandoeningen.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Littekencorrectie door dr. S. van Canneyt

geen foto Bij beschadiging van de huid van het menselijk lichaam als gevolg van bijvoorbeeld een operatie, een ongeval of een brandwond, kan littekenvorming optreden. Littekens kunnen dik (hypertrofisch) worden of zelfs buiten de begrenzing van het oorspronkelijke litteken gaan groeien en wildvlees (keloïd) geven.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Veelgestelde vragen over huid-, laser- en IPL-behandelingen door Millian Medical

geen foto Veelgestelde vragen over Huid-, laser- en IPL-behandelingen.
Lees dit redactionele artikel


(Haar) - Veelgestelde vragen over haartransplantaties door Millian Medical

geen foto Veelgestelde vragen over haartransplantaties.
Lees dit redactionele artikel


(Oogheelkunde) - Scheelzienoperatie door dr. M. Joosse

geen foto Strabismus (scheelzien) is een oogheelkundige aandoening waarbij de ogen niet in dezelfde richting kijken. Een ander woord voor scheelzien is loensen. Scheelzien komt bij ongeveer 2-4% van de bevolking voor. 10-20% van de algemene populatie heeft tijdens ernstige algemene ziekte of vermoeidheid een scheelzien van voorbijgaande aard.
Lees dit redactionele artikel


(Oogheelkunde) - Veelgestelde vragen over oogheelkunde door Millian Medical

geen foto Veelgestelde vragen over oogheelkunde
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Borstvergroting door prof. dr. B. van der Lei

geen foto Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen een borstvergroting wensen. Bij sommige vrouwen zijn de borsten bijvoorbeeld kleiner of minder stevig geworden na een zwangerschap, gewichtsverlies of ouderdom. Bij anderen zijn ze vanaf het begin weinig ontwikkeld.
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Borstreconstructie door dr. F. Rogge

geen foto Een borstreconstructie na borstamputatie of mastectomie zal zowel het fysisch als psychologisch welzijn van een patiënte verbeteren en ertoe bijdragen de asymmetrie, veroorzaakt door het wegnemen van de borst, te overwinnen. Omdat het na een borstamputatie onmogelijk is exact dezelfde borst na te maken, is het doel bij een reconstructieve ingreep steeds een zo nauwkeurig mogelijke borst na te bootsen, rekening houdend met de andere borst.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Schaamlipcorrectie door drs. E.B.H. van Onselen en drs. Z. Kruppa

geen foto Een schaamlipcorrectie is een heel bijzondere ingreep. Je kunt er vaak met niemand over praten, terwijl je er wel heel erge last van kunt hebben. De genezing duurt lang en de eerste paar weken moet je er veel voor laten.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Veelgestelde vragen over lichaamsbehandelingen door Millian Medical

geen foto De meest gestelde vragen over lichaamsbehandelingen.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Ooglidcorrecties, meer dan alleen een “velletje teveel” door dr. R. van Heijningen

geen foto Een ooglidcorrectie is één van de meest dankbare ingrepen binnen de esthetische chirurgie. Vooral bovenooglidcorrecties laten al snel een enorme verbetering zien. Het is een eenvoudige ingreep zonder veel lasten voor de patiënt.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Esthetische neuscorrectie door dr. H. Tytgat

geen foto Een esthetische neuscorrectie heeft als doel het uiterlijk van de neus te verbeteren. Ze onderscheid zich dan ook van de functionele neuscorrectie, waarbij bijvoorbeeld de ademhaling verbeterd wordt door een scheef neustussenschot weer recht te zetten. Meestal worden deze ingrepen en neustrauma's door keel-, neus- en oorartsen (kno-artsen) gedaan. Plastisch chirurgen behandelen vooral neuzen die door hun anatomie afwijkingen vertonen en neuzen die door een onbehandeld trauma zijn vervormd. De nadruk ligt da
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Nanofat en SNIF: evolutie van lipofilling door dr. A. Verpaele en dr. P. Tonnard

geen foto De vettransplantatie (lipofilling) techniek en het gespecialiseerde instrumentarium werd gepopularizeerd door de Amerikaanse arts S. Coleman. Lipofilling of vettransplantatie wordt vooral toegepast in het gezicht en om diepe deuken in het lichaam te vullen.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Veelgestelde vragen over gezichtsbehandelingen door Millian Medical

geen foto De meest gestelde vragen over gezichtsbehandelingen.
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Minimaal invasieve implantologie door drs. A.J. Michels

geen foto Wanneer tanden of kiezen ontbreken, of wanneer een prothese erg los in de mond zit, kunnen tandimplantaten worden gebruikt om kronen of bruggen op te verankeren of een prothese meer houvast te geven, het zogenaamde klikgebit. Kronen en bruggen op implantaten voelen aan als eigen tanden en kiezen. Het voordeel van een klikgebit is dat de prothese veel vaster in de mond zit, waardoor veel beter kan worden gekauwd en afgebeten. In de bovenkaak kan de verhemeltebedekking, zoals bij een normale prothese achterwe
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Nieuwste innovatie tandheelkunde: Non-Prep Facings en Invisalign door drs. R.J.M. Kleinsman

geen foto Esthetische tandheelkunde heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Het is een vooruitstrevend vakgebied waarin veel gaande is; er zijn veel kritische geluiden van patiënten en de ontwikkeling van nieuwe specialistische technieken gaat hard. Als tandheelkundig specialist is het de verantwoordelijkheid, naast zorgvuldige behandelingen, hierop te anticiperen.
Lees dit redactionele artikel


(Overige) - Veelgestelde vragen over tandheelkunde door Millian Medical

geen foto De meest gestelde vragen over tandheelkunde.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Buikwandcorrectie door dr. F. Niessen

geen foto Het slapper worden van de buik is iets dat van nature bij ieder mens optreedt. Dit is afhankelijk van  leeftijd, geslacht, lichaamsbouw, lichaamsgewicht en eventuele operaties of zwangerschappen. Bij iemand met een goed spierstelsel en een goede lichaamshouding zal de buik minder gemakkelijk verslappen dan bij iemand die weinig beweegt.
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - Hoe selecteer ik de juiste kliniek en plastisch chirurg voor een veilige behandeling? door dr. H. Tytgat

geen foto Dit artikel dient als leidraad bij het selecteren van de juiste kliniek / specialist waarbij de patiëntveiligheid centraal staat. Na het lezen weet u welke wegen u moet bewandelen en welke vragen u kunt stellen aan de behandelend arts teneinde uw eigen veiligheid zo goed mogelijk te borgen.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Verwijderen van tatoeages door Aesthetic Beauty Clinics

geen foto Tatoeage verwijderen is één van de behandelingen die in rap tempo zeer populair is geworden. Dat komt doordat de meeste mensen op jonge leeftijd een tatoeage plaatsen, omdat het mode is of stoer lijkt. Het komt vaak voor dat een tatoeage op een gegeven moment niet meer in hun levensstijl past of dat men de tatoeage simpelweg niet meer mooi vindt. Voor tatoeage verwijdering door middel van de lasertechniek is echter geduld nodig om een perfect resultaat te behalen.
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - Wat is plastische chirurgie? door NVPC

geen foto De term ‘plastische chirurgie’ is afgeleid van het Griekse woord ‘plastikos’. Dit betekent: modelleren, kneden en vormgeven.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Liposculpture / liposuctie door dr. B. Guillon

geen foto Liposculpture / liposuctie is een cosmetisch chirurgische behandeling waarbij plaatselijke vetophopingen en zo ongewenste rondingen kunnen worden verwijderd. Er zijn verschillende locaties waar ongewenste vetophopingen worden gezien. Bij vrouwen zijn dit vaakde benen, buik en heupen, maar ook de armen en de onderkin zijn plekken die goed te behandelen zijn met liposculpture. De laatste tien jaar neemt ook de vraag van mannen naar een dergelijke behandeling toe. Behandelde locaties zoals maag, buik en "
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - Hoe financier ik een plastisch chirurgische behandeling? door Millian Medical

geen foto Met spaargeld of toch liever met een lening? En wat voor lening moet het dan zijn; een uitgestelde betaling, een financieringsplan bij de kliniek of een doorlopend krediet? Of wordt mijn behandeling misschien vergoed door de ziektekostenverzekering? Allemaal vragen die u zich stelt voordat u een relatief dure plastisch chirurgische behandeling ondergaat.
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - Keurmerken en kwaliteitslabels in de plastische en cosmetische chirurgie door Millian Medical

geen foto Als u een plastisch chirurgische behandeling of cosmetische ingreep door een arts bij een kliniek laat uitvoeren, wilt u erop kunnen vertrouwen dat u te maken heeft met een specialist en kliniek die kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Bij de beoordeling hiervan is het verstandig te kijken of de specialist staat ingeschreven in het BIG of RIZIV-register, of de arts en/of kliniek over keurmerken, certificaten of samenwerkingen beschikt en of de chirurg/cosmetisch arts is aangesloten bij
Lees dit redactionele artikel


(Oogheelkunde) - Nieuwe ontwikkelingen binnen de esthetische geneeskunde door Millian Medical

geen foto De ontwikkelingen binnen de plastische en cosmetische chirurgie zijn veelomvattend. Enerzijds zijn er steeds strengere kwaliteitscontroles zowel op beleidsmatig niveau als op productniveau. Denk hierbij aan het PIP-implantaten schandaal, waardoor er nu een borstimplantatenregister wordt ontwikkeld, maar ook aan de komende maatregelen die minister Schippers wil nemen voor de cosmetische sector. Anderzijds is er steeds meer verfijning in de ontwikkelingen van technieken en producten.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - De 10 populairste behandelingen door Millian Medical

geen foto De American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) voert jaarlijks onderzoek uit naar de meest uitgevoerde behandelingen op plastisch chirurgisch gebied in Amerika. In 2012 is borstvergroting de grote winnaar, in 2011 was dit nog liposuctie.  
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - Veelgestelde vragen over plastische en cosmetische chirurgie in het algemeen door Millian Medical

geen foto De meest gestelde vragen over plastische en cosmetische chirurgie in het algemeen.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - De MACS Lift, een bijzondere manier van faceliften door Dr. A. Verpaele (boven) en Dr. P. Tonnard (onder)

geen foto Het Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie is een privékliniek voor plastische en esthetische chirurgie die opgericht werd in 1998 door Dr. Patrick Tonnard en Dr. Alexis Verpaele. Beide vennoten hebben door de jaren heen een uitgebreid palmares aan expertises verworven en genieten op het vlak van cosmetische chirurgie ruime internationale aanhang. Hun namen zijn ondertussen begrippen geworden en dit voornamelijk dankzij een nieuw principe van faceliften dat ze ontwikkeld hebben, namelijk de MACS-l
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Borstvergroting met polyurethaan gecoate borstprothesen: duurzaam en veilig! door dr. P. Tonnard en dr. A. Verpaele

geen foto Borstvergroting is één van de meest populaire esthetisch plastische ingrepen, die reeds een vijftal decennia uitgevoerd wordt. Klassiek wordt hierbij gebruik gemaakt van een “borstprothese”, een voorwerp van zacht materiaal, dat extra volume moet geven aan de oorspronkelijke borst. Naast het plaatsen van borstprothesen bestaan er ook alternatieve methoden voor het vergroten van de borsten. De meest bekende is lipofilling (of vettransplantatie), hoewel slechts weinig toegepast.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Klassieke facelift met “vibrolift” door dr. B. Decoopman

geen foto In het begin van mijn carrière paste ik vooral de Baker, Gordon & Stuzin techniek toe, omdat ik bij hen een deel van mijn opleiding volgde. Met de jaren maakt ieder zich een eigen techniek meester. Zo heb ik in de afgelopen vijf jaar de klassieke facelift aangepast en - naar mijn gevoel – de techniek gevoelig verbeterd met de zogenaamde “vibrolift”.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Als je een moedervlekje niet vertrouwt… Niet twijfelen, laten checken! door Helder kliniek

geen foto Een moedervlek die opeens van vorm of kleur verandert, daar maak je je zorgen over. Het kán immers een teken zijn dat het mis is. Wacht het niet af maar laat je huisarts ernaar kijken. Want per jaar krijgen zo’n 36.000 mensen te horen dat dat vreemde plekje inderdaad huidkanker is.
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - 'Een mooier gebit, daar kan geen botox tegenop!' door Richard J.M. Kleinsman

geen foto Wat ik veel zie, is dat mensen tussen 40 en 60 hun gebit graag eens grondig zouden willen aanpakken, maar daarin ontmoedigd worden door de eigen tandarts. Die vindt vaak dat de reguliere halfjaarlijkse controle wel volstaat en remt wensen van patiënten dan ook in veel gevallen af. ‘Het gaat zo toch prima?’, illustreert de houding. De eigen tandarts kijkt naar budget. Gemiddeld krijgt een patiënt achthonderd euro per jaar door de verzekering vergoed en dat komt neer op een kroon of een
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Less is more, het geheim van een natuurlijke glimlach door Richard J.M. Kleinsman

geen foto Esthetische tandheelkunde heeft de afgelopen tien jaar in Nederland en in de rest van Europa een enorme vlucht genomen. Laat in vergelijking met Amerika, waar het begin jaren negentig al een doodnormale zaak was. Mede door televisieprogramma’s als ‘Make me beautiful’, waarin het verfraaien van tanden te zien was, werd de interesse bij de consument gewekt. Dit resulteerde in een toenemende vraag waardoor tandartsen, ondanks het negatieve imago dat het verfraaien van tanden destijds had, zic
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Facings zo dun als papier die de originele tandstructuur in tact laten door Richard J.M. Kleinsman

geen foto Wat er op het gebied van facings gebeurt is fantastisch. Vroeger waren facings zo’n 0.8 mm dik, maar nu werken we met facings zo dun als papier, nog maar 0.1 tot 0.2 mm dik.
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Terugkeer van een mooie glimlach door Richard J.M. Kleinsman

geen foto Stelt u zich eens voor dat uw gebit ernstig beschadigd is door tandbederf, tandvleesontsteking of een ongeluk. En dat er dan tanden of kiezen getrokken moeten worden. Het is een scenario waar u liever niet aan denkt, maar het kan gebeuren. In dat geval doet u er waarschijnlijk alles aan om dat stralende gebit, waar u vroeger zo trots op was, terug te krijgen. In mijn praktijk zie ik vrijwel dagelijks patiënten van wie het gebit niet meer compleet is. Sommigen missen slechts één tand, bij
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Geschiedenis van de borstvergroting door drs. E.B.H. van Onselen

geen foto Eind 19e eeuw vond de eerste borstvergroting plaats door het inspuiten van dierlijk vet. Deze manier van vergroten had verschrikkelijke ontstekingen tot gevolg. In de 20e eeuw ging het experimenteren verder. Er werd van alles ingespoten om vrouwen meer borst te geven. De materialen gingen in het lichaam een eigen leven leiden, met alle gevolgen van dien.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Beperkte face-(hals)lift / S-lift door ACCZ A Klinieken

geen foto De zwaartekracht heeft een neerwaartse werking op het gelaat en de gelaatstrekken. Non-invasieve cosmetische behandelingen, rimpelbehandelingen met fillers of resurfacing technieken kunnen hier doorgaans niet tegenop. Voor het terugbrengen van zowel de huid als de onderhuidse weefsels in hun oorspronkelijke, jeugdigere positie is de facelift of de beperkte facelift de meest effectief bewezen behandeling.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Buikwandcorrectie door Drs. E.B.H. van Onselen

geen foto De huid op de onderbuik kan door verschillende oorzaken slap en uitgerekt zijn. Dit kan bijvoorbeeld door zwangerschappen, gewichtsverlies en veroudering. Met behulp van een buikwandplastiek ofwel een buikwandcorrectie kan dit worden hersteld. Er is verschil tussen een mini-buikwandcorrectie en een totale buikwandcorrectie. Bij een mini-buikwandcorrectie bevindt het teveel aan huid zich onder de navel. Zijn ook de huid en spieren boven de navel verslapt dan is een totale buikwandcorrectie de beste oplossing
Lees dit redactionele artikel


(Injectables) - Radiesse door drs. E.B.H. van Onselen, Plastisch Esthetisch Reconstructief Hand- en Genitaal Chirurg, medisch directeur en drs. P. Willekens, cosmetisch arts

geen foto Bij het ouder worden breekt uw eigen natuurlijke collageen af, hierdoor verliest uw huid elasticiteit en ontstaan er rimpels, lijntjes en een slappe huid. Rimpels kunnen het beste worden tegengegaan door het verlies aan dit volume te herstellen. Radiesse is een volumeherstellende filler die uw eigen aanmaak van eigen collageen stimuleert, waarmee de tekenen van ouderdom sterk verminderd worden. Hierdoor krijgt u weer een jeugdiger uiterlijk.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Bilvergroting door drs. E.B.H. van Onselen

Geen foto De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen en mannen die vinden dat zij te kleine of te platte billen hebben.
Lees dit redactionele artikel


(Oogheelkunde) - 'SMILE' ooglaseren door dr. F. Goes jr.

geen foto Levenskwaliteit... Hinder tijdens het sporten... Last van je bril... Hinder van je contactlenzen... Elk jaar laten steeds meer mensen een ooglaser behandeling uitvoeren, omdat ze vinden dat hun levenskwaliteit vermindert door het dragen van bril en/of contactlenzen.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Lipofilling door Esthetisch Centrum Amsterdam

Geen foto Na een operatie, ongeval of bestraling, maar ook door veroudering kunnen afwijkingen en 
veranderingen ontstaan in de vorm van uw 
gezicht en lichaam. Met behulp van eigen vetweefsel kan de vorm van uw figuur of gezicht worden verbeterd, maar kunnen bijvoorbeeld ook de borsten worden vergroot. Dit noemen wij lipofilling.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Contourverbeterende behandelingen door dr. B. Heykants

Geen foto De laatste jaren is er op het vlak van liposuctie veel veranderd. De verouderde technieken om vet weg te zuigen gaven in het verleden veel nadelen zoals beschadiging van bloedvaten en weefsel, met als gevolg dat men vaak rare 
knobbels of golven overhield. Liposculptuur is de geavanceerde versie van liposuctie. Tegenwoordig worden beide termen vaak synoniem gebruikt, maar een liposculptuur is een veel 
preciezere en dus efficiëntere methode om vet te verwijderen. In onze kliniek maken we &#
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - eMatrix, de natuurlijke vervanger voor injectables door Cosmetique Totale

Geen foto De eMatrix is nog maar net overgewaaid uit Hollywood en is in Nederland al een ware hype te noemen. Bekende Nederlanders laten de injectable naalden links liggen en kiezen liever voor deze natuurlijke huidverstrakking behandeling. De eMatrix is uniek omdat het voor alle huidtypen geschikt is en voor het eerst kunnen ook de rimpels rondom de ogen behandeld worden.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Vibro-liposculptuur door Esthea Clinic

Geen foto De eerste liposucties werden uitgevoerd sinds 1980 met dikke buisjes die enkel de afzuiging van de diepliggende vetlagen toelieten; de resul-
taten waren dikwijls weinig esthetisch (golfplaten 
effect). De technieken zijn sindsdien erg verbeterd. 
Nu gebruikt men zeer fijne naaldjes, zodat men tegenwoordig spreekt van liposculptuur: het gaat niet enkel om het afzuigen van overtollig vet 
zoals vroeger, maar het lichaam wordt geremodelleerd! Het is als het werk van een kunstenaar die
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Striae door drs. S. Marks

geen foto Striae zijn strepen op de huid waarbij het onderhuidse bindweefsel gescheurd is, variërend in lengte van enkele centimeters tot wel 20 cm lang. Zij kunnen ontstaan door volume toename in relatief korte tijd, waarbij de huid zich niet snel genoeg kan aanpassen. Het ontstaan of hebben van striae is niet pijnlijk. Aanvankelijk zijn zij rood gekleurd en verheven (acute fase), in de loop der jaren worden ze paars, beige (subacute fase) en uiteindelijk wit (chronische fase). Het is een vorm van litteken. &n
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Huidveroudering en de rol van de nieuw productlijn ZO Medical van Dr Zein Obagi door drs. S. Marks

geen foto De levensverwachting neemt steeds verder toe en daarmee ook de wens om het verouderingsproces van de huid te vertragen. Er zijn zogenaamde intrinsieke en extrinsieke factoren die van invloed zijn op huidveroudering. De eerste zijn genetische factoren en dus niet te beïnvloeden. Het gevolg is dat de huid van de één sneller verouderd dan dat van de ander.    
Lees dit redactionele artikel


(Anti-Aging) - Endermolift door Mariëlle van Bork

geen foto Een anti-aging techniek, 100% natuurlijk, om in de diepte ouderdomsverschijnselen efficiënt te behandelen.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Obagi Nu-Derm en Blue Peel door dr. Leo Peter van der Weij

Geen foto Het Obagi Nu-Derm Systeem is een toonaangevend, door de FDA goedgekeurd, programma. Voor onze praktijk is Obagi Nu-Derm de gouden standaard van huidverzorging en -verjonging. Ik ken geen ander systeem dat zo consequent effectief werkt voor het corrigeren van een zonbeschadigde huid, melasma, grove poriën en acnelittekens. Obagi Blue Peel is een geavanceerde en effectieve chemische TCA peeling; een ingrijpende, maar tevens veilige peeling.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Fraxel Repair Laserbehandeling door dr. B. Heykants

Geen foto De Fraxel Repair laserbehandeling is een revolutionaire methode om ernstig verouderde huid te behandelen. Het combineert een krachtige CO2 laser met fractionele technologie om het ongewenste weefsel te verwijderen. Dit resulteert in een opmerkelijke verjonging en lift van de huid. Een effectieve en veilige manier om er jaren jonger uit te zien.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Fraxel Dual Laserbehandeling door dr. B. Heykants

Geen foto De Fraxel Dual laserbehandeling is een uniek lasersysteem dat twee behandelmethodes combineert. De laser gaat tot diep in de huid om rimpels en acnelittekens aan te pakken. De Dual is ook zeer effectief voor bruine vlekken en overtollig pigment. Oude en beschadigde cellen worden vervangen door een frisse en gezonde huid.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Fractionele lasers door Kliniek voor Esthetische Geneeskunde

Geen foto Er zijn twee verschillende fractionele lasers die in de kliniek gebruikt worden. De 1540 is een niet-ablatieve laser met een golflengte van 1540 nM. Niet-ablatief wil zeggen dat de huid volledig intact blijft. De 2940 is een ablatieve laser waarbij een deel van de huid verdampt. De gebruikte golflengte is 2940 nM. Elk van deze lasers hebben hun eigen specifieke indicaties.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Peeling, om de eerste tekens van ouderdom te verbergen door Esthea Clinic

Geen foto De huid is een dynamisch orgaan, dat zich voortdurend vernieuwt: oude cellen sterven af aan het oppervlak en worden vervangen door nieuwe huidcellen die uit de basale huidlaag komen. Meerdere factoren ageren in de het verouderingsproces van de huid; naast de leeftijd spelen blootstelling aan zonlicht en het roken een belangrijke rol.
Lees dit redactionele artikel


(Injectables) - And the winner is ... botox! door drs. K. Valera, drs. J. Kroon

geen foto Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: rimpels. Er zijn die karaktervolle pretrimpeltjes die aangenaam ogen, maar er zijn ook minder fraaie rimpels die een storend effect hebben en een bron van ergernis vormen. Hoelang nog? Dat bepaal jij zelf.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Gelaat door Atlas Kliniek

Geen foto Je gezicht is je visitekaartje; als het in topconditie verkeert, maakt dat het dagelijks leven een stuk aangenamer. Als u ouder wordt, wordt uw huid slapper en kunt u rimpels krijgen, daarnaast kunt u ook duidelijk zichtbare afwijkingen in uw huid hebben. Voor beide en meer is er zeer waarschijnlijk een oplossing voor je probleem. Dat kan chirurgisch, maar ook met behulp van fillers, botox® en huidbehandelingen.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Ooglift steeds populairder bij jongeren door dr. Rob Geerling

geen foto ‘Als 17/18-jarige wil je er gewoon goed en fris uitzien’Jongeren gaan steeds relaxter om met een cosmetische ingreep. In de loop van de jaren is de drempel daarvoor een stuk lager komen te liggen. Ook Rob Geerling, oprichter van de cosmetisch-chirurgische kliniek Ooglift, merkt dat. Jaarlijks melden zich ruim 150 jongens en meisjes in zijn Maarssense praktijk met het verzoek om overtollig vet en huid uit hun bovenste ooglid te verwijderen. ‘’Dat is een verdubbeling vergeleken met dri
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Mannenborsten? Nee, bedankt… door ABC Clinic

geen foto Overtollige borstvorming bij mannen (gynaecomastie) is een frequent voorkomend probleem. Zowat de helft van alle mannen wordt ermee geconfronteerd en vaak weerhoudt het hen van een normaal leven. Veel mannen mogen dan nog zo van borsten houden, ze willen ze vooral niét aan hun eigen lijf.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Buikwandcorrectie door Dr Nio

geen foto Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Een dergelijke “hangbuik” kan erg in de weg zitten en de dagelijkse bezigheden belemmeren. Daarbij ziet een “hangbuik” er niet mooi uit en geeft soms aanleiding tot smetplekken in de huidplooi. Een hangbuik kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd. Hierbij wordt de overtollige huid met vet weggehaald en worden de spieren eventueel str
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Littekencorrectie door Drs. W. Roosenburg

Geen foto Littekens, ontstaan door ongevallen of vroegere operaties, kunnen soms verbeterd maar niet verwijderd worden. Omdat littekens bijzonder verschillend zijn, kan er vrijwel geen standaardadvies gegeven worden. Mocht u een littekencorrectie wensen, is het verstandig om een afspraak te maken met een plastisch chirurg voor een consult. Tijdens dit consultgesprek zal de specialist u uitvoerig inlichten over de in uw geval beste behandeling en de te verwachten resultaten.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Ooglidcorrectie door Kliniek Klein Rosendael

geen foto Als uw bovenoogleden hangen of als u wallen onder uw ogen heeft, ontstaat er een bedroefde en vermoeide gezichtsuitdrukking. Hierdoor ziet u er ouder uit dan u in werkelijkheid bent. Hangende bovenoogleden kunnen in extreme gevallen zelfs uw zicht belemmeren. Beide effecten treden vooral op bij mensen die ouder worden, maar ook jongere mensen kunnen erdoor worden geplaagd. Bij een ooglidcorrectie verplaatst of verwijdert de plastisch chirurg de overtollige hoeveelheden vet en huid, zodat u er jonger en fris
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Porseleinen facings, Cosmetische tandheelkunde door drs. A.J. Michels

geen foto Bij slijtage, verkleuring en onregelmatigheden van de voortanden kunnen porseleinen facings uitkomst bieden. Ook bij het hebben van ruimte tussen de voortanden of oude vullingen zijn porseleinen facings een optie. Een facing is een laagje porselein dat, na minimale preparatie van een tand, aan de voorkant van de tand wordt bevestigd. Het porselein is, doordat het geperst is onder hoge druk en temperatuur, erg sterk en lijkt het meest op het originele, heldere tandglazuur. Ook qua duurzaamheid lijkt het erg
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Tumescente liposculpture door Dr. L. Schumacher

Geen foto Je kunt alle oefeningen van de hele wereld doen en afvallen tot je een ons weegt, en dan nog wil een deel van het vet op buik en heupen niet verdwijnen. Of, je bent helemaal niet te dik, maar je hebt wel last van vetophopingen. Je wilt er niet mee leren leven; je wilt er gewoon van af! Dat kan. Met de Tumescente Liposculpture krijg je een gestroomlijnd figuur.
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Borstvergroting door dr. F.B. Niessen

geen foto Borstvergroting
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Botopbouw en facing technologie door drs. R. Kleinsman

geen foto De esthetische tandheelkunde is de laatste jaren volop in ontwikkeling. Sinds het tv programma Make me beautiful (2003) voor het eerst in samenwerking met Kleinsman en Kleinsman uitgebreid aandacht besteedde aan het verfraaien van de tanden is de vraag naar deze vorm van behandelen enorm toegenomen. De patiënt weet inmiddels wat er allemaal mogelijk is en de tandarts zal daar op in moeten springen om aan de wensen en eisen van de patiënt te kunnen voldoen.
Lees dit redactionele artikel


(Oogheelkunde) - Lensimplantaten door Laser Company

geen foto Bij hogere afwijkingen wanneer ooglasercorrectie niet mogelijk is, kan er uitgeweken worden naar lensimplantaten of naar een Clear Lense Exchange - behandeling (de zogenaamde vervroegde staaroperatie). Contactlensimplantatie is vooral geschikt voor middelzware tot zware bijen verziendheid (van -8 tot ruim -23.5, en van +5 tot +12).
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Borstvergroting door Dr. G. Fabré

geen foto Een borstvergroting is vandaag één van de meest uitgevoerde en populaire esthetische ingrepen, omwille van een quasi gegarandeerd mooi esthetisch resultaat en de minimale littekens. Vandaar dat de algemene tevredenheid over deze ingreep uitermate hoog is.
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - De borstlift, iets voor u? door drs. Vito Koeijers

geen foto Er zijn diverse oorzaken waardoor borsten kunnen gaan hangen of verslapt zijn. Vaak worden veroudering, de werking van de zwaartekracht, de situatie na  zwangerschappen (borstvoeding) of gewichtsverlies genoemd als redenen waardoor een verslapping van de borsten kan ontstaan. Hierbij ontstaat het beeld dat de bovenzijde van de borsten een leeg aspect tonen, terwijl de borsten aan de onderzijde meer gaan “uithangen”. Daarnaast staan de tepels vaak niet meer in de juiste positie ten opzichte
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Facelift door dr. L.P. van der Weij

geen foto Uw aangezicht en hals vertonen meestal de eerste tekenen van veroudering. De huidelasticiteit neemt na verloop van tijd af en de huid van uw wangen en later ook uw halsregio wordt zichtbaar slapper. Een facelift kan de gladheid en contouren van uw gezicht, kaak en hals terugbrengen naar de oude positie van vroeger, zodat u er weer jonger uitziet.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Ooglidcorrecties door prof. dr. B. van der Lei

geen foto Met het ouder worden gebeurt het dat de huid en de spier rondom het oog slapper wordt en dat vervolgens de huid in meer of mindere mate uitrekt. Hierdoor kan de huid van de bovenoogleden gaan overhangen en het kijken belemmeren. Daarnaast gaat het uitrekken van de huid van de onderoogleden samen met het uitpuilen van vetweefsel in en/of onder de oogkas waardoor er wallen ontstaan onder de ogen.
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Bleekmethoden door Maud van Dam

geen foto De laatste jaren is de aandacht voor het gebit enorm toegenomen. Een mooie lach met witte tanden straalt immers verzorging en jeugdigheid uit, wie wil dat niet? Een goed verzorgd en onderhouden gebit is daarvoor voorwaarde nummer één! Tegenwoordig hebben veel mensen te maken met gebitsproblemen. Gelukkig is er op esthetisch gebied een legio aan mogelijkheden voor gebitsverfraaiing waaronder bleken.
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Huidverjonging met de Fractional Laser door H. Moerkerken

geen foto Iedereen wil graag zo lang mogelijk een jonge, mooie huid behouden. Maar dat is niet gemakkelijk. Zo brengt de zon in de loop der jaren al flinke schade toe. Dit uit zich onder meer in het ontstaan van pigmentvlekken, rimpels en haarvaatjes in het gezicht. Door middel van diverse laser en/of IPL-methoden kan veel van de toegebrachte schade weer hersteld worden. Niet alle afwijkingen kunnen met een laser behandeld worden. De meest belangrijke huidproblemen die middels laser behandeld kunnen worden zijn: huid
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Borstcorrecties door prof. dr. B. van der Lei

geen foto Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen een borstcorrectie wensen. Bij sommige vrouwen zijn de borsten bijvoorbeeld kleiner of minder stevig geworden na een zwangerschap of gewichtsverlies. Bij anderen zijn ze vanaf het begin weinig ontwikkeld. Ook kunnen de borsten gaan hangen, omdat in de loop der jaren het stevige klierweefsel in de borst plaats maakt voor vetweefsel en de huidelasticiteit vermindert. Zware of slappe borsten kunnen lichamelijke klachten veroorzaken, zoals nek-, rug- en schouderklach
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Implantaat: natuurgetrouw resultaat door CDC Complete Tandzorg

geen foto Uit online onderzoek* verricht in opdracht van CDC Complete tandzorg, blijkt dat Nederlanders met een kunstgebit tevreden zijn met hun nieuwe tanden. Maar liefst 70% is blij met de verbetering ten opzichte van het ‘oude gebit’. Dat zijn circa 1,4 miljoen van de twee miljoen Nederlanders die momenteel een kunstgebit hebben. Weer vrijuit  kunnen lachen is een belangrijke reden om weer zeker van zichzelf te zijn. Veruit het hoogst (68%) scoort het weer lekker kunnen kauwen en bijten in een bro
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - De veiligheid van borstimplantaten door Dr. L.P. van der Weij

geen foto De meeste vrouwen denken er lang over na voordat ze overgaan tot een borstvergroting. Natuurlijk wilt men dan een borstvergroting met een prachtig resultaat. Toch is een prachtig esthetisch resultaat niet het enige doel. De veiligheid op lange termijn is ook van belang. Daarom is het belangrijk dat u zichzelf gaat verdiepen in de verschillende keuzes die u heeft. En dat geldt ook voor het merk implantaat.
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Laserliposuctie verovert ook Nederland door Dr. J.F.A. van der Werff, MBA

geen foto Liposuctie in de vorm die wij nu kennen, bestaat sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw nadat Illouz en Kesselring deze populariseerde. Sindsdien is de procedure wel verfijnd, maar in essentie niet veranderd. Het principe blijft nog steeds het actief, mechanisch afzuigen van vetweefsel. Pas in de jaren negentig werd de ultrasound assisted liposuctie ingevoerd, welke in Nederland echter nooit heel erg populair is geworden.
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - Ontstaan van de plastische chirurgie in Nederland door NVPC

geen foto Reeds tweeduizend jaar geleden werd in India melding gemaakt van het reconstrueren van een afgehakte neus door middel van huidweefsel afkomstig van het voorhoofd. Het eerste Europese boek over reconstructieve chirurgie werd echter pas in 1597 in Venetië uitgegeven, geschreven door Gaspare Tagliacozzi (1545-1599) te Bologna. In de Franse literatuur van de 19e eeuw werd plastische chirurgie beschreven als chirurgie die de reconstructie van lichaamsdelen bevordert.
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde door NVCG

geen foto De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) is een beroepsvereniging voor artsen die zich gespecialiseerd hebben in de niet-chirurgische aspecten van de cosmetische geneeskunde.
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - De 100 meest gestelde vragen over Plastische Chirurgie door Kliniekeninfo

geen foto In dit artikel vindt u de meest gestelde vragen over plastische chirurgie ingedeeld per behandeling.
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - Veilig naar een kliniek door dr. R.I. van Heijningen

geen foto Als we de media mogen geloven is het gevaarlijk om naar privéklinieken te gaan. Regelmatig lezen we berichten over complicaties, ontevreden patiënten en ongekwalificeerde artsen in onbetrouwbare klinieken.
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Gebitssanering door dr. Ingrid Bartels

geen foto Elke architect weet dat het succes van zijn bouwwerk afhankelijk is van een zeer zorgvuldige planning. Dat is in de tandheelkunde niet anders. Een perfect gebit en een optimale functie ervan krijgt de tandarts niet zonder een gedetailleerd behandelplan.
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Borstvergroting met monobloc protheses door Linda Visser

geen foto Borstvergrotende operaties worden - alleen al in Nederland - frequent uitgevoerd, zo’n 6.000 tot 8.000 per jaar. De steeds hogere kwaliteit van de implantaten zorgen er mede voor dat steeds meer vrouwen vertrouwen in het product krijgen. Daarbij komen de vele chatsites en fora waardoor zij over de streep getrokken worden om de ingreep te laten uitvoeren.
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Angstbehandeling door CDC complete tandzorg

geen foto Angst voor de tandarts is, na vliegangst, de grootste angststoornis onder Nederlanders. Iedereen weet dat een goede mondhygiëne gecombineerd met een regelmatig bezoek aan tandarts en mondhygiënist bijdraagt aan een sterk en mooi gebit. Toch bestaat er nog steeds angst voor mondspecialisten. Naar schatting zijn 2,5 miljoen mensen in Nederland bang voor de tandarts; 500.000 hiervan zijn extreem angstig. Van de totale bevolking behoeft 7% (te weten: angstigen, gehandicapten en kinderen met zuigflesca
Lees dit redactionele artikel


(Huid en Laser) - Anti-Aging door Marianne Medot

geen foto Mede dankzij de vooruitgang van de geneeskunde is onze gemiddelde levensverwachting de laatste eeuwen fors toegenomen. In de 19e eeuw bedroeg de gemiddelde levensverwachting 40 jaar en aan het begin van 21e eeuw is deze gestegen naar 80 jaar (76 voor mannen en 82 voor vrouwen).
Lees dit redactionele artikel


(Injectables) - Rimpelbehandelingen door Linda Visser

geen foto Het bestrijden van rimpels heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Was voorheen een peeling met bijtende stoffen, het 'verdampen' van oppervlakkige huidcellen met meer of minder verhitten van de huid, zoals bij een laserbehandeling, een hot item, nu gaat het er vooral om de huid niet te laten verouderen; ook wel anti-aging genoemd.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Neuscorrectie door Dr. L.P. van der Weij

geen foto De neus heeft een belangrijke plaats in het aangezicht van de mens. Niet voor niets beschouwen veel mensen dit orgaan van tijd tot tijd kritisch in de spiegel. De rhinoplastiek is een operatieve ingreep met het doel de vorm van de neus aan te passen, zodanig dat die beter past bij het aangezicht. In dit hoofdstuk geven we een kort overzicht van de belangrijkste aspecten met betrekking tot deze ingreep.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Gelaatsverjongende operaties - De S-lift, de mini-facelift, en de facelift door Prof. Dr. B. van der Lei

geen foto Bij ieder mens zal de contour van de kaaklijn en hals in de loop der tijd veranderen, een proces wat onontkoombaar is en waarvan de aard en snelheid grotendeels bepaalt wordt door aanleg (genetisch) en leefomstandigheden (roken, alcohol-consumptie etc.). Alleen al het natuurlijk verlies van de elasticititeit, de dikte en de adherentie aan de onderliggende weefsels van de huid gecombineerd met de zwaartekracht zorgt ervoor dat de kaaklijn uitzakt ('hamsterwangen') en dat de hals uitzakt ('kalkoenhals'); de s
Lees dit redactionele artikel


(Borsten) - Siliconen, Borstimplantaten en Veiligheid door Dr. M. Cromheecke / Prof. dr. B. van der Lei

geen foto De vrouwelijke borst speelt een belangrijke rol in de identiteit van het vrouw-zijn. Te groot, te klein, asymmetrisch, geamputeerd,of een aangeboren misvorming - allemaal mogelijke oorzaken van onvrede. De esthetische chirurgie lost is in staat om vormafwijkingen van de borst te verbeteren of te normaliseren. Implantaten worden daarbij veelvuldig gebruikt en al sinds 1962 siliconen implantaten. Siliconen implantaten worden ook bij allerlei andere medische behandelingen toegepast: bijvoorbeeld om een afwijke
Lees dit redactionele artikel


(Lichaam) - Buikwandcorrectie door prof. dr. B. van der Lei

geen foto Bij ieder mens zal de contour van de buikwand in de loop der tijd veranderen, een proces wat onontkoombaar is en varieert per individu. Alleen al door het natuurlijk verlies van de elasticititeit van de huid wordt de buikwand slapper. Verder wordt de contourverandering beïnvloed door onder andere lichaamsbouw, lichaamsgewicht (locale of algehele vetophoping) en eventuele zwangerschappen met uitrekken van de rechte buikwandspieren. Bij mensen die erg dik zijn geweest en vervolgens vele kilo’s zijn
Lees dit redactionele artikel


(Haar) - Haartransplantatie door Dr. Med. F. Neidel / Dr. Med. K. Leonhardt

geen foto De transplantatie van eigen haarwortels, ofwel het herverdelen van lichaamseigen haarzakjes uit de haarkrans naar onbehaarde gebieden heeft door gebruik van een microchirurgisch procédé een duidelijke kwaliteitsverbetering ondergaan.
Lees dit redactionele artikel


(Oogheelkunde) - Refractiechirurgie door VisionClinics

geen foto Wakker worden, je ogen opendoen en scherp zien. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor bril- en contactlensdragers niet de dagelijkse praktijk.
Lees dit redactionele artikel


(Haar) - FUE Haartransplantatie door Dr. Grietje Morren

geen foto FUE is de afkorting voor Follicular Unit Extraction. Dit is een haartransplantatietechniek waarbij groepjes haarwortels (FU of follicular unit of graft of greffe) elk afzonderlijk achteraan of zijwaarts van de hoofdhuid (de donorzone) worden uitgenomen (extraction) met behulp van een pons of holle boor (punch) van maximaal 1mm en één voor één terug ingeplant op de kale of minder behaarde gedeelten van het hoofd (de receptorzone).
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Bleken - Ga voor een stralende lach door Drs. Lex van Heyningen

geen foto Je wilt er graag goed uitzien. Je let op je kleding, verzorgt je huid en gaat regelmatig naar de kapper. En natuurlijk kies je voor een goede gebitsverzorging. Want het meest bepalende deel van je uiterlijk is wel je mond. Een mooie lach geeft je iets extra’s en zorgt voor uitstraling. Helaas kampen veel mensen met gebitsproblemen. Puur op esthetisch gebied, maar ook als het gaat om functionaliteit. Zij voelen zich hierdoor belemmerd in hun doen en laten. Gelukkig is er veel aan te doen.
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Tandvleescorrectie door Drs. R.J.M. Kleinsman

geen foto Esthetische tandheelkunde en tandvleeschirurgie kunnen niet los van elkaar worden gezien: de lijst is immers net zo belangrijk als het schilderij. Esthetische tandheelkunde kan men in het kort beschrijven als gebitsverfraaiïng. Tanden krijgen soms een andere vorm, kleur of stand, dit geheel op het individu afgestemd. Het ligt erg voor de hand om bij het bepalen van het gewenste esthetische resultaat, ook de gezichtsbepalende rol van het tandvlees mee te wegen. Tegenwoordig is veel mogelijk dankzij mod
Lees dit redactionele artikel


(Algemeen) - Zelfstandige Klinieken Nederland door Zelfstandige Klinieken Nederland

geen foto Gezondheid is een groot goed. Wie een medische ingreep moet ondergaan wil de best denkbare behandeling, liefst ook een behandeling die direct kan plaatsvinden en zo  efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd. De leden van de Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) voorzien in die zorg.
Lees dit redactionele artikel


(Anti-Aging) - Gezond, mooi en vitaal zijn ongeacht uw leeftijd door Duinbergen Clinic

geen foto Als u zelf de zeggenschap wil over uw leven! Totaalconcept om in elke fase van het leven de uitdagingen en mogelijkheden te willen zien en er positief mee om te gaan. In Duinbergen Clinic krijgt u de kans om zelf het heft in handen te nemen. De kliniek wil u coachen in een gefaseerd traject waarbij u aangeeft waar uw behoeften en verlangens liggen. U staat zelf aan het roer en u voert zelf de regie. De kliniek voorziet in heldere informatie over alle mogelijkheden en het team staat u te allen tijde bij
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - De Wenkbrauwlift (Voorhoofdslift) door Drs. M.R. Fechner

geen foto Vaak bezoeken patienten mijn spreekuur, omdat ze “iets aan hun bovenoogleden willen laten doen”. Ze kunnen zich niet meer goed opmaken en zien er vaak moe uit, terwijl ze zich juist heel fit voelen. Bovendien is er vaak een moe gevoel in de oogleden en krijgen zij soms opmerkingen dat ze nors kijken. Sommigen hebben al eens ooglidplastiek laten uitvoeren die eigenlijk niets geholpen heeft.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - De Facelift door prof. dr. B. van der Lei

geen foto Een facelift behandeling is een operatie waarbij de plooien van de gezichtshuid langs de onderste gelaatshelft / kaaklijn worden strak getrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. De ingreep heeft geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden.
Lees dit redactionele artikel


(Gezicht) - Ooglift meest dankbare cosmetische ingreep door Dr. R.A. Geerling

geen foto Een ooglift kan worden verricht wanneer u vermoeide ogen of een sombere blik krijgt door hangende oogleden. Mits een ooglift vakkundig wordt uitgevoerd, is het de meest ‘dankbare’ behandeling van alle cosmetische ingrepen. Na een ooglift ziet u er weer jaren jonger uit en heeft u een frisse blik.
Lees dit redactionele artikel


(Injectables) - Liquid facelift door drs. Joost Kroon, dr. Cedric de Mahieu, dr. Alain Delepierre, dr. Marc Vande Voort, dr. Pieter Vermeulen, dr. Gerd Fabré

geen foto De ‘liquid facelift’ is een term die staat voor de totaalbehandeling van het gezicht om de tekenen van ouderdom te bestrijden. De term is afkomstig uit de Verenigde Staten en is door ABC Clinic en MERZ Aesthetics (maker van de filler Radiesse) in Nederland en België geïntroduceerd.
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Tanden Bleken door A.J. Michels

geen foto Een mooie, witte lach straalt jeugdigheid en gezondheid uit. Vandaar dat het witter maken van verkleurde tanden tegenwoordig erg populair is. Er zijn momenteel veilige encomfortabele technieken om tanden lichter te maken.
Lees dit redactionele artikel


(Tanden) - Kronen en Bruggen door Gino Signorello

geen foto In de afgelopen jaren heeft de cosmetische tandheelkunde grote vooruitgang geboekt. Niet alleen zijn er veel mogelijkheden zoals kronen, bruggen facings en implantaten maar ok door de komst van nieuwe, tandkleurige, restauratiematerialen is er op cosmetisch gebied veel meer mogelijk.
Lees dit redactionele artikel


(Haar) - HaarStamcel Transplantatie® door K.B.J. van Herwijnen en C.G. Gho

geen foto Het succes van een haartransplantatie wordt bepaald door het feit dat de getransplanteerde haarfollikel zich net zo gedraagt, als op de plaats van herkomst (meestal de achterzijde van de hoofdhuid). Zelfs in de meest gevorderde stadia van de meest voorkomende mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) blijft op deze plaats een hoefijzervormige rand van haar bestaan welke ongevoelig is voor het hormoon Dihydrotestosteron (de veroorzaker van alopecia androgenetica). Haarfollikels die van deze behaarde rand
Lees dit redactionele artikel


107 artikelen gevonden.

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.